Wat moet ik doen bij een lekke band ?

Wanneer u een melding krijgt omtrent de bandenspanning, dan wil dit niet automatisch zeggen dat er problemen zijn met de banden.

Controleer welke bandenspanning de juiste is, dit kan u meestal terugvinden in de deurlijst of aan de tankklep. Schroef het dopje van het ventiel af en plaats het mondstuk van de bandenblazer op het ventiel aan. Houd het mondstuk net zo lang op het ventiel gedrukt tot de juiste spanning is bereikt. Plaats na het op pompen van de band het dopje weer op het ventiel.

Mogelijks moet u daarna uw controle bevestigen of resetten op de boordcomputer van uw voertuig.

Heeft u toch een lekke of kapotte band, probeer dan eerst met de bandenreparatiekit of het reservewiel te zorgen dat u terug mobiel bent. Neem contact op met uw verhuurkantoor voor een afspraak ter vervanging van uw band.

Lukt dit niet, dan neemt u best contact op met de aangewezen autopechverhelping (nummer terug te vinden op de sticker in uw voertuig of op het mapje met uw boorddocumenten), maar opgepast, deze kost zal afhankelijk van uw gekozen verzekeringsproduct, te uwen laste komen onder ‘Depannagekost niet-technische panne’. Voor meer info omtrent de tarieven, kan u terecht onder ‘Verzekering en boetes’.

De kost voor uiteindelijke herstelling of vervanging van de band, komt ook ten laste van de huurder. Het exacte bedrag hangt af van uw gekozen verzekeringsproduct. Voor leer info omtrent de tarieven, kan u terecht onder ‘

Verzekering en boetes’.

sluit

label.corona.title


label.corona.text