Huurgids wagenverhuur

Luxauto biedt wagenverhuur aan particulieren en aan bedrijven. U kan bij ons een gewone huurauto, minibus, bestelwagen of vrachtwagen huren op zowel korte als lange termijn (van 1 dag tot 24 maand). Wij blinken uit in flexibiliteit, betrouwbaarheid en service.

Op deze pagina vindt u onze huurgids die steeds van toepassing is bij onze wagenverhuur. We gaan dieper in op wat er allemaal komt kijken bij het huren van een auto of een ander voertuig en hoe het verhuurproces verloopt:

 • Reserveren
 • Afhalen
 • Terugbrengen
 • Schade en verzekering

1. Reserveren

We raden u aan om uw personen- of bestelwagen vooraf te reserveren. Hoe vroeger u reserveert, hoe groter de kans dat we de auto van uw voorkeur kunnen boeken.

U kan de wagen reserveren op 3 manieren:

 1. U bent altijd welkom in 1 van onze verhuurkantoren tijdens weekdagen van 8u tot 12u en van 13u tot 18u. Op zaterdag bent u welkom tussen 8u en 12u.
 2. Tijdens onze openingsuren kan u telefonisch reserveren.
 3. Via onze site kan u 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 een wagen online reserveren. Na uw reserveringsaanvraag, sturen we een bevestiging van uw reservatie naar uw e-mailadres.

Om uw auto te kunnen verhuren, beschikken we graag over volgende gegevens:

 • uw volledige naam
 • telefoon- en/of gsm-nummer
 • e-mailadres
 • de datum en vestiging waar u het voertuig van uw keuze wenst af te halen
 • de datum en vestiging waar u het voertuig terug zal brengen

Wagenverhuur is mogelijk voor een korte periode (vanaf 1 dag) of een lange periode (tot 24 maand).

Kies de juiste auto. Op onze website vindt u foto’s van al onze voertuigen voorzien van de correcte binnen- en buitenafmetingen. Deze zijn onderverdeeld in categorieën voor houders van zowel rijbewijs B als C.

Wie een personenwagen of bestelwagen wil huren/besturen moet minimum 21 jaar oud zijn.

2. Afhalen van de auto

Bij afhaling van de wagen brengt u een geldige Belgische identiteitskaart en een rijbewijs mee. Een potentiële tweede bestuurder moet ook over beide documenten beschikken.

U betaalt het afgesproken bedrag voor de waarborg. De voorafbetaling van de waarborg is afhankelijk van het type voertuig en de duur van de huurperiode. Er is steeds een kredietkaart verplicht.

Gelieve het ons te melden als u naar het buitenland reist. Dan kunnen wij al het papierwerk correct in orde brengen.

Wanneer u de wagen afhaalt kunt u nog verschillende accessoires huren of kopen zoals verhuisdekens, verhuisdozen of een gps.

Bij vertrek wordt u door het Luxauto-team grondig ingelicht en wijzen zij u op bijzonderheden van het voertuig.

U ondertekent het huurcontract en het schadeblad van de huurwagen. Nadien krijgt u de sleutels en de papieren van de wagen overhandigd. U kan vertrekken!

3. Terugbrengen

U brengt de wagen op de in het huurcontract afgesproken datum terug.

Benzine is niet inbegrepen in de huurprijs. Wij zorgen dat u kan vertrekken met een volle tank. U brengt de wagen volgetankt terug binnen.

U kan de auto terugbrengen tijdens de openingsuren.

=> Buiten de openingsuren kan u het voertuig op de open parking van Luxauto of langs de kant van de weg plaatsen. Sluit het voertuig af en deponeer de autosleutel en boorddocumenten in de daarvoor voorziene bus.

Let op: zolang het voertuig op onze parking of op straat staat, blijft u als huurder verantwoordelijk!

De huurauto wordt gecheckt op al dan niet bijkomende schade.

Er wordt afgerekend en u krijgt het verschil tussen de waarborg en de huurprijs terug  via overschrijving.

Kijk voor het terugbrengen na of u niets vergeten bent in het voertuig!

Wil u uw huurcontract verlengen? Dat is mogelijk wanneer u de toelating krijgt van Luxauto voor de verlenging van de wagenverhuur en eventueel waarborg komt bijbetalen.

4. Schade en verzekering

Al onze wagens zijn verzekerd. Er is een contractuele vrijstelling voorzien voor eigen schade en voor burgerlijke aansprakelijkheid.

Als u schade toebrengt aan ons voertuig tijdens de periode van de wagenverhuur, is het belangrijk dat u ons zo snel mogelijk verwittigt. Als er een derde betrokken is, is het aangewezen de politie te bellen en een Europees aanrijdingsformulier in te vullen. In deze situatie is het vooral heel belangrijk om kalm te blijven.

Parkeer- en flitsboetes zijn volledig ten laste van de huurder.

Dakschade is nooit verzekerd.

Schade die voortkomt uit een grote fout of grove nalatigheid van de huurder/bestuurder (vb. alcoholmisbruik), opzettelijk aangebrachte schade (vb. fraude), schade aan goederen die u vervoert en zo meer vallen niet onder onze verzekering.

Meer details vindt u in onze algemene voorwaarden op deze site.

Hebt u nog vragen rond onze wagenverhuur? Neem dan gerust contact op met ons of met een Luxauto-filiaal in uw buurt